1 Kasım 2012 Perşembe

Fotoğraf Makineleri ( 4.Bölüm )

Canon 550D Live View - LCD ekranda gerçek zamanlı görüntü Canon EOS 550D dijital SLR fotoğraf makinesinin yüksek çözünürlüklü ekranının görüntü oranı yeni. İlk kez 3:2 oranında yani görüntü sensörü ile aynı görüntü oranında olan bir ekranla karşı karşıyayız. Bu durum görüntülerin gerçek anlamında yansıtılması açısından oldukça olumlu. Daha önceki EOS fotoğraf makinelerindeki ekranlar 4:3 oranındaydılar ve bu nedenle ekrandaki görüntüde o bildik siyah alanlar olması kaçınılmazdı. Canon ESO 550D fotoğraf makinesinde bu problem ortadan kalkmış. Live View gerçek zamanlı görüntü izleyerek çekim yaparken ya da çekilmiş görüntüleri izlerken LCD ekranın tümü aktif olarak kullanılabiliyor. Canon 550D fotoğraf makinesi ayarları 
EOS 550D fotoğraf makinesi ile video kaydederken deklanşör ve diyafram değerlerini dilediğiniz şekilde ayarlayarak görüntüler üzerinde dramatik etkiler uygulamanız olanaklı. Günümüz DSLR fotoğraf makinelerinde video kaydederken netleme işlemleri biraz yanıltıcı olabiliyor. Kullanıcılar fotoğraf çekerken netleme işleminin anında ve hatta sürekli şekilde gerçekleştirilmesine alışkındırlar fakat video kaydederken durum tamamen farklı bir şekle bürünüyor. Video kaydederken netlemedeki gecikme dikkat çekici boyutta olduğundan cihazın kontrolünde ciddi bir rol oynuyor. Bu nedenle çoğu koşulda manuel netleme yapmak zorunda kalıyorsunuz. 

Canon EOS 550D Digital SLR Canon EOS 550D'nin görüntü sensörü kompakt fotoğraf makinelerine kıyasla çok büyük olduğu gibi video kameralara kıyasla da oldukça büyük ebatlarda. Ve sadece bu durum bile DSLR fotoğraf makinelerinde video kayıt özelliğinin kalite açısından geliştirilmesini ilginç bir hale getiriyor. Geçmişte, düşük çözünürlüklü VGA video klipler kısa süreli hatıra çekimleri için eğlenceli bir seçenek iken gerçek manada büyük formatlı HDTV ekranları kesinlikle tavsiye edilir seviyede değildi. Görüntü kalitesi e-posta üzerinden gönderilen mesajlan için fazlasıyla yeterli oluyordu. Bu bakımdan, kompakt fotoğraf makinelerinin video çözünürlükleri günümüzde artık HD kalitesine yükselmiş durumda.

Fotoğraf Makineleri ( 3.Bölüm )

Ürün özellikleri: 

  • Etkin piksel: 14.0 megapiksel
  • Sensör: 1/2.3'' ccd
  • Max. çözünürlük: 4288 x 3216
  • Lens: 28 - 504mm
  • Optik zoom: 18x
  • Digital zoom: 6.7x
  • Diyafram araliği: f3.1 - f6.4
  • Deklanşör hizi: 1/2000sn
  • Iso: otomatik, 64, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400
  • Depolama birimi: sd / sdhc
  • Monitör: 3.0'' lcd
  • Video çözünürlüğü: stereo ses ile 1280 x 720 hd
  • Batarya: 4 adet aa pil
  • Ağirlik: 445 gr
  • Boyutlar: 118 x 80.9 x 99.8mm

FinePix S 2980, FinePixS2980 olarak da bilinir.


Desteklenen Hafıza Kartı :) SD Mic Herzamankinden :)




Görüntü İçin Fotoğraf çekme kısmına hafif basıp " O An"ı beklemelisiniz .

İphone 5 Tanıtımı


iPhone 5Apple tarafından ABD’de düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Aylardır merakla beklenen cihaz, performans ve tasarım konularında önemli yeniliklerle birlikte geldi.
Sizlere Hangout destekli canlı yayınımızla aktardığımız ve “iPhone 5 Apple Lansmanı Dogukanu Canlı Yayınında – Hangout” isimli alandan tekrarını izleyebileceğiniz tanıtım etkinliği, iPhone 5 isimli yeni iPhone’la tanışmamızı sağladı.
iPhone 5, iPhone 4S ve önceki iPhone sürümlerine göre ciddi bir tasarım farklılığı ortaya koyuyor. Daha uzunoluşuyla dikkat çeken cihaz, Apple tasarımcıları ve mühendisleri tarafından baştan aşağı yeniden tasarlanmış.iPhone 4S’e göre daha ince olan iPhone 5, 7.6 milimetrelik inceliği yakalamış bulunuyor. Bununla birlikte yine iPhone 4S’e göre %20 daha hafif bir ürünle karşı karşıyayız. iPhone 5’in ağırlığı sadece 112 gram
.Ekran
iPhone 5, 4 inçlik bir ekrana sahip ve bu ekranın ilk göze çarpan özelliği dikdörtgen bir yapıya sahip olarak uzunca bir ekran deneyimi sunması. Kullanıcıların daha çok yatay kullanacaklarını düşünmemize neden olan bu yapı, Apple tarafından yeni iPhone üzerinde yer alan önemli farklılıklardan biri. Genişlik olarak iPhone 4S ile aynı boyuta sahip olan iPhone 5, kardeşine göre daha uzun.