14 Kasım 2012 Çarşamba




Apple ile Samsung arasında geçen patent davalarında genelde sorun olan köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen tasarımın patenti artık Apple‘ın. Şirket,ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi D670286 numaralı patenti sayesinde söz konusu tasarıma sahip cihazlardan hak talep etme hakkına sahip olacak.
Apple‘ın aldığı patent tasarımının köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen çizgilerin kalın, diğer detayların ise seyrek çizgilerden oluşuyor. Apple‘ın daha önce iPhone ve iPad ile ilgili olarak aldığı bir patentte de, bu kalın çizgilerin dışında kalan kısımlar koruma altına alınmıştı. Bu kısımlarda; ana ekran, ekran çerçevesinin şekli, arka yüzeyin çevresi, kenar profili ve kenardan kenara ekran gibi detaylar bulunuyordu. Apple, yeni aldığı patentle birlikte tüm bu detayları bir kenara bırakarak cihazın sınırlarını tanımlıyor
Şirketin bu yeni patentle ne yapacağı henüz bilinmiyor ama Apple’ın söz konusu patentle neler yapabileceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Illustrator Çizimlerim :) 1


 Vazo ELMA AKILLI TAHTA ÇİZİMLERİ !

Blog Nedir ?


Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır. Bunun dışında, geri izleme(trackback) mekanizmasıyla, belirli bir yazı hakkında yazılan diğer yazıların belirlenebilmesi de mümkündür.
İlk bloglar elle yazılıp güncellenirken, bugün bu iş için özel yazılmış yazılımlar kullanılmaktadır. Bu yazılımlardan bazıları bir blog servisi sağlayıcı sitenin alt alan adları olarak yaratılabilen, bazıları ise kullanıcının kendi sunucusuna kurup çalıştırması gereken yazılımlardır...

Kişisel 

İnternet üzerinde bireysel olarak oluşturulan, genel veya belli bir odak noktası olan blog çeşididir. Büyük oranda blog yazarının ismini veya takma adını alırlar. Yazarın bireysel günlüğü olmak dışında gündemi kendi kalemi ile yansıttığı ortamdır. Bu tür bloglar çok fazla deneyimi olmayan kişilerin bile kullanabileceği ve sayfalarını düzenleyebileceği yapıdadır ve daha çok günlük olarak kullanılırlar. Kişilerin günlük yaşamda yaşadıkları olayları, karşılaştıkları durumları okurlarıyla paylaşmasını sağlar. Bloglarda en fazla rastlanan türdür.


Facebook Oyunları Hakkında Düşüncem :)

Merhaba Değerli Dogukanu takipçileri : )


Benim oynadığım oyunlar  Castle Ville Top Eleven Ve Farmville bu oyunlarda hile kullanan bir çok arkadaşım var ama ben kullanmıyorum vede kullanmamalarını düşünüyorum. Neden diye sorarsanız eğer

Çünki Oyunlar kolay zaten birde oyuna bir çok etkili hack koyunca oyunun zevki kaçar böyle olmaması için sizlerde kullanmayın kullandırtmayın .