29 Ekim 2012 Pazartesi

Microsoft Windows 8'in penceresini

Türkiye lansmanı 1 Kasım'da yapılacak olan Windows 8, ABD'de bugünden itibaren kullanıma sunuldu. 1.2 milyar saat denenen Windows 8'in tanıtımı New York'ta gerçekleştirildi. Microsoft, ürünün başarısında Office kullanıcılarının uzun yıllara dayanan alışkanlıklarına güveniyor. Şirket yerel ve uluslararası üreticilerle 400 milyon cihaza hükmetmeyi hedefliyor. Türkçe dil desteğine sahip Windows 8, 140'tan fazla ülkede 37 yerel dilde yüklenmeye hazır. Ocak 2013 sonuna kadar geçerli olacak kampanya ile kullanıcılar, Windows 8 Pro'yu 79 TL'ye indirebilecek. 2 Haziran 2012 ve 31 Ocak 2013 arasında Windows 7'li bilgisayar alanlar isewww.windowsupgradeoffer.com'dan 29 TL'ye Win 8'i indirecek. 

ADETA BİR DEVRİM 

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, 400 milyonluk cihazın işletim sistemlerinin Windows 8 ile çalışacağını iddia ederken, Windows 7 kullanan cihazların da kendini güncelleyeceğini vurguladı. Ballmer, "Windows 8 ile PC'lerin daha hızlı ve esnek çalışmasını sağladık. Hem tablet hem akıllı telefonda oyun ve iş bir arada kullanılacak" dedi. 100 bin uygulamanın olduğu Windows 8'i "devrim" diye nitelendiren Microsoft Türkiye Windows Pazarlama Grup Müdürü Onur Altıntaş da, "Windows 8 ile Windows yeniden tasarlandı" dedi. Word Excell, Powerpoint'i kullananların Windows 8'e geçmeyi tercih edeceğine inanan Microsoft, Office uygulamasının cazibesini artırıyor. 

SURFACE'İN 5 ÖNEMLİ FARKIMicrosoft Surface tableti ABD'de 499 dolara satışa sundu. Tablette Windows 8 işletim sistemi kullanılıyor. Özellikleri şöyle: 10.6 inç ekranı ve tek elde taşınacak kadar hafif olması. USB girişi ile fotoğraf makinesi gibi cihazlar bağlanabiliyor. Micro SD kart girişi ile depolama kapasitesi 32 GB'ın üstünde. Yaslanma kulağı ile tablet rahatlıkla dikey durumda kullanılıyor. Word, Excell ve Powerpoint gibi Microsoft Office ürünleri ücretsiz olarak kullanılıyor. 

DEVLER MİCROSOFT'A DUACI!
WIndows 8'in başarısına odaklanan Intel, HP, Dell, Lenovo, Acer gibi dev PC üreticileri ile Nokia, HTC ve Samsung gibi akıllı telefon üreticileri tanıtım atağı için Microsoft'tan gelen işarete odaklanmış durumda. Apple ve Google'ın oluşturduğu dev pazardan güçlü pay elde etmeye çalışan şirket, ABD başta olmak üzere tüm ülkelerde tanıtım atağı başlatıyor. Türkiye'de Casper ve Exper gibi yerel ortaklarla da yeni kampanyalara başlanacak. Windows mobil alandaki yavaşlığını bu şekilde atmaya çalışıyor. 

Samsung Apple'ı İkiye Katladı


Güney Koreli elektronik devi Samsung, en büyük rakibi Apple'a karşı yargı önünde kaybetse de akıllı telefon piyasasında tüm rakiplerini kıskandıracak bir performans sergiliyor.

Teknoloji devleri birbiri ardında üçüncü çeyrek rakamlarını açıklıyor. Kamuoyuna açıklanan rakamlar, mobil piyasasının yarattığı rekabette şirketlerin nasıl bir performans ortaya koyduğunu gözler önüne seriyor.

Apple'a karşı Ağustos ayında ABD'de verdiği patent davasını kaybeden Samsung, birkaç gün önce de ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun Apple'a ait dört patenti daha ihlal ettiğine hükmetmesiyle bir darbe daha aldı. Samsung her ne kadar ABD piyasasında zor günler geçirse de, küresel alanda başarılı bir grafik çiziyor.

Araştırma şirketi IDC'nin açıkladığı rakamlara göre, Samsung 2012'nin üçüncü çeyreğinde küresel akıllı telefon nakliyatının yüzde 31.3'ünü gerçekleştirdi. Apple ise bu pastadan yüzde 15'lik pay alabildi.

Akıllı telefon piyasasının Apple ve Samsung tarafından neredeyse ele geçirildiğini belirten IDC, üçüncü çeyrekte Samsung'un dünya genelinde 56.3 milyon akıllı telefon nakliyatı yaptığını açıkladı. Samsung, 2011'in aynı döneminde sadece 28.1 milyon akıllı telefon nakliyatı yapmış ve piyasanın yüzde 22.7'sini ele geçirmişti.

APPLE'I İKİYE KATLADI

Apple, Samsung'un performansına kıyasla her ne kadar ikinci sırada yer alsa da, 26.9 milyon telefon nakliyatıyla piyasanın yüzde 15'ine sahip oldu. Apple, 2011'in aynı döneminde 17.1 milyon telefon nakliyatı yaparak piyasanın yüzde 13.8'ini elde etmişti.

IDC raporunda belki de en büyük sürpriz, iPhone ve Galaxy serisinin yükselişiyle eski günlerini unutan BlackBerry üreticisi Research In Motion'dan (RIM) geldi. Kanadalı şirket, Apple'ın ardından üçüncü sırada yer alırken, piyasanın yüzde 4.3'üne sahip olabildi. Şirketin geçtiğimiz yıl aynı dönemde piyasa payı ise yüzde 9.6'ydı.

Çin'in en büyük cep telefonu üreticisi ZTE, RIM'in ardından dördüncü sırada yer edinirken, piyasa payı yüzde 4.2 oldu. Beklediğini bulamayan Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC ise yüzde 4 pazar payıyla beşinci sırada yer aldı.

NOKIA İLK BEŞTE DEĞİL
IDC raporunda en dikkat çeken detaylardan bir tanesi, Finlandiyalı cep telefonu devi Nokia'nın ilk defa ilk beşte yer almamasıydı. IDC, Nokia'nın ilk kez ilk beşte yer edinemediğine dikkat çekerken, analistlerin yorumlarına yer verdi.

IDC araştırmacılarından Kevin Restivo, "Nokia'nın kaybı, rakipleri için kazanç anlamına geliyor... Nokia'nın Symbian tabanlı akıllı telefonlardan Windows Phone'a geçiş yapması, geride kalan 18 ayda rakiplerinin Nokia'dan pay kapmasına neden oldu" dedi.

Restivo, 'akıllı telefon piyasasının henüz olgunlaşmadığını' belirterek, Nokia dahil birçok cep telefonu satıcısı ve işletim sistemi geliştiricisi için piyasada alan bulunduğunu ifade etti.

IDC raporunda Nokia'nın gerçekleştirdiği akıllı telefon nakliyatı belirtilmedi. Nokia ise 2012'nin üçüncü çeyreğinde toplamda 82.9 milyon cep telefonu nakliyatı yaptığını açıklamıştı. Bu rakam, 2011'n aynı döneminde küresel cep telefonu nakliyatının yüzde 22'sini temsil eden 106.5 milyondan sonra belirgin bir düşüş yaşandığını gösterdi.

IDC'nin verdiği toplam rakamlara göre, 2012'nin üçüncü çeyreğinde toplamda 179.7 milyon akıllı telefon nakliyatı yapıldı. Bu rakam, 2011'in aynı dönemine göre yüzde 45'lik bir artış yaşandığını ortaya koydu. Küresel cep telefonu nakliyatı ise üçüncü çeyrekte 444.5 milyon olurken, aynı rakamın 434.1 milyon olduğu 2011'in aynı dönemine kıyasla sadece yüzde 2.4'lük artış yaşandı.


HTC İÇİN RAKAMLAR KÖTÜ

Ortaya çıkan son verilerde istediğini elde edemeyen akıllı telefon ütecilerinden biri HTC oldu. Kısa bir süre önce One X + modelini sunan Tayvanlı şirket, üçüncü çeyrekte sadece 2.4 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam, 2011'in aynı dönemine kıyasla yüzde 48, 2012'nin ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 23 azalış olduğunu gösterdi. Şirketin faaliyet karı ise son bir yıl içinde yüzde 76 azalarak 167 milyon dolara indi.

HTC, son bir yıl içinde faaliyet giderlerini yüzde 29 azalttı, AR-GE harcamalarını aşağı çekti. Ancak satış rakamları beklentileri karşılamayan şirket, 2012'nin ikinci çeyreğinde başladığı düşüşü devam ettireceği benziyor. HTC'nin dördüncü çeyrekte işletme karını sadece yüzde 1 artırması bekleniyor.

SMS Tarih Oluyor :(

Teknoloji'nin hızlı ilerlemesiyle insanların yakın zamandaki alışkanlıkları da tamamiyle değişiyor. 3G ve akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle SMS paketleri artık yerini mobil uygulamalara bırakıyor. 5000, 10000'lik SMS paketleriyle kullanıcıları çekmeye çalışan operatör şirketleri, Facebook ve WhatsApp gibi mobil uygulamaların önüne geçmeye çalışıyor.

54 MİLYARLIK PİYASA BEKLENTİSİTeknolojik araştırmalar yapan Ovum adlı şirket, WhatsApp gibi uygulamaların artmasıyla internet üzerinden anlık konuşma sektörü'nün 2016 yılında 54 milyar dolarlık bir piyasaya ulaşacağını iddia etti.

SMS KAZANCI YÜZDE 45'LERE GERİLEDİOperatör şirketlerinin SMS kazançlarına bakacak olursak bu iddianın gerçekleşmesi mümkün görünüyor. Operatör şirketlerinin 2009 yılında SMS'den kazançlarının yüzde 57 olduğu, 2012 yılında ise bu rakamın yüzde 45'lere gerilediği görülüyor.

RAHATLIKLA İLETİŞİM KURULABİLİYOROperatörlerin üzerinde düşündükleri diğer bir konu ise WhatsApp gibi uygulamaların fazla bir internet kotası gerektirmemesi. 250 MB'lik internet paketi kullanan bir kişi 1 ay boyunca WhatsApp üzerinden rahatlıkla iletişim kurabiliyor. Operatörlerin bu noktada nasıl bir strateji izleyecekleri ise merak konusu.

Oyun Bitti Mi ? :(

Farmville, Texas Holdem Poker gibi Facebook üzerinden çılgınlık yaratan oyunların üreticisi Zynga yeni maliyet önlemlerini açıkladı.

Önlem planına göre Zynga işgücünün yüzde 5'inin işine son verecek ve bazı stüdyolarını kapatacak.

The Ville oyununa yapılan yatırımın azalacağını öngören önlem planında 13 eski oyuna da son verilecek. 

Dünya çapında 18 stüdyoda 3500 çalışana sahip Zynga 2500 çalışanın yüzde 5'inin işine de son verecek. 

CEO Mark Pincus işten çıkarmaların maliyet planının en acı verici tarafı olduğunu söyledi.

Cumhur Başkanı Gül'ün Yeni Makam Aracı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resmi geçit törenlerine yeni makam aracıyla geldi. 

İşte üst düzey güvenlikli aracın özellikleri:
Limuzin görünümlü Mercedes marka otomobil 5 ton ağırlığında. 12 silindirli makam aracı, ağır silahlara karşı zırhlı. Gül'ün yeni makam aracı, özellikle Türkiye'ye gelen yabancı konukların ağırlanmasında kullanılacak.

Mercedes-Benz S S600 Pullman'ın özellikleri

Güven ve kalitenin simgesi haline gelen Mercedes-Benz S serisi yeni modeli olan Pullman Guard, müşteri listesinde kraliyet mensüpları olan S600 Vagon özel olarak geliştirilmiş güvenlik önemleri nedeniyle tercih ediliyor.

Mercedes'in zırhlı S 600 Guard Pullman model limuzini, ihtişamlı makam araçları sınıfında yer alıyor. Görünümüyle ilk bakışta rakiplerinden ayırt edilebilen otomobil, "İyi bir makam aracı nasıl olur?" sorusunun en iyi cevabı.

Araç aynı zamanda Rusya'nın eski Devlet Başkanı şimdiki Başbakanı Dmitri Medvedev'in de tercih ettiği araç olarak 

Hava Durumu

















Hava Durumu Orjinal boyutu : http://g1210.hizliresim.com/12/x/ffcts.png

Yok Artık Isparta


Kızlara pembe, erkeklere mavi

Isparta'da kapağı ve sayfaları kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi renkte Kur'an-ı Kerim basılıyor.
Isparta'da kapağı ve sayfaları kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi renkte Kur'an-ı Kerim kitapları basılıyor.
 
Tesis Müdürü Ali Yıldız, ''Kız çocuklar için sayfaları ve kapağı pembe renkli Kur'an-ı Kerim üretmeye karar verdik. Bunu yaparken erkek çocukları için de mavi rengi tercih ettik'' dedi.
 
Türkiye'de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını vurgulayan Yıldız, ''Bu daha önce düşünülmemiş bir şeydi. İlk örneğini geçen yıl Ramazan ayında piyasaya sunduk. Çok rağbet gördü. Pembe kapaklı Kur'an-ı Kerim'i ilk piyasaya çıkardığımızda bu fikrin çok sayıda taklidi çıktı'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı

29 Ekim Yürüşüne Biber Gazı


29 Ekim yürüyüşüne biber gazı

Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkent’te yürüyüş gerçekleştiriliyor. Barikatı aşmak isteyen gruba biber gazıyla müdahale edildi.
Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 
   
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeriyeye ait gazinoya girdi. 
   
Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek istedi. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. 
   
Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler, askeriyeye ait gazinoya girdi. Müdahalenin ardından gazinodan çıkan Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine gideceği belirtildi. 
   
Cumhuriyet Bulvarı'nda kurulan polis barikatının kaldırılması üzerine de kutlamaya katılanlar, Anıtkabir'e doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. 
   
Polisin müdahalesi sırasında, civardaki bazı dükkanların camları kırıldı. Tazyikli su nedeniyle düşerek yaralanan ve biber gazından etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekiplerince müdahale edildi. 

LİKELO.COM

1- Click here tıkla
2- Uygulama yükle
3- F6 TIKLA Kopyala
4 - Clickhere altına yapıştır 
5 - Sumbit'e Bas :) VE BEĞENDİR .

Mp3 :)

Sekiz 2 Zamanı :)

Blog'umuz Açıldııı....

Bu blog'a giren herkese iyi bloglar dileriiim . 


DogukanU.
                    Değişen Medya !