3 Kasım 2012 Cumartesi

Çocuk Okula Neden Gitmek İstemez ?

Evet bugünkü konumuz Çocuklar Okula Neden İsteksiz Gider? Bunun cevabı aslında çok basit. Gün geçtikçe zorlaşan eğitim sistemi ve buna ayak uydurmaya çalışan öğrenciler çok zorlanmakta. 1. sınıfa gidecek öğrenci yaşı 4+4+4 ile birlikte 5 yaşa indirildi. Artık yollarda gezen çanta sayısı çoğaldı. Ben bu olaya çok rastlıyorum. Çocuk çantasını takmış sırtına okula gidiyor. Ancak çantadan çocuk görünmüyor. Bu zamanın çocukları sıkıya gelemez. Yani çok zorlanmaktan, çok uğraşılmaktan hoşlanmaz. O yüzden okulda böyle bir yer olduğundan. Saat 8′de ders başlasa 14:30 – 14:50 arası çıkacaklar. Okulda kalma süreleri yaklaşık 6.30 – 7 saat olarak karşımıza geliyor. Bu çocuk 5 yaşında okulda ne yapabilir? Zaten daha yeni çevresini tanımaya başlamış. Daha 5 yaşında okuma yazma öğreniyor. Buda işin ilginç tarafı tabiki. Ayrıca bunlara ek olarak, öğrenci okulu sevmiyor olabilir. Öğretmenini, arkadaşlarını sevmiyor. Derslerden sıkılıyor olabilir. Bu konuda öğretmenlerede büyük iş düşüyor. Öğrenciyi okula alıştırmalı ve okulda sürekli dersten çok 1.sınıflara özellikle oyunlar oynatmalı. O şekilde ders işlenirse öğrenci okula koşa koşa gider. Öğrenci okulda her gün birisi tarafından tehdit edilip, darp ediliyorsa çocuk bundan korkup okuldan kaçabilir veya okula gelmeyebilir.Bazı öğrenciler korkak olup bunu ailesine veya öğretmenlerine söyleyemez. Kimse okula neden gitmediğini bilmez.

Google Birkaç Hizmetini Ve Blogları Kapatıyor :(

GOOGLE Geçtiğimiz ay iGoogle ve Google Video'nun yolun sonuna geldiğini açıklayan arama devi, birkaç projesini ve blog'unu daha kapatmayı planladığını duyurdu. Google blog'una göre şirket, 4 Ekim'de Google Apps for Teams'i kapatarak hesapları kişisel Google hesaplarına aktaracak. 2008'de hizmete sunulan Google Apps for Teams'in kapatılma nedeni ise "Google'ın umduğu faydayı sağlayamamış olması". Kapatılacak olan diğer bir hizmet ise Google Listen. 2009'da tanıtılan Google Listen, podcast'leri aramaya ve dinlemeye yarıyordu. Ancak Google'a göre Google Play mağazasının açılması ile beraber kullanıcılara çok sayıda üçüncü parti podcast uygulaması sunuldu. Şirket, podcast üyeliklerine Google Reader'daki "Listen Subscriptions" işlevi yoluyla erişebileceğimizi söylüyor. Google Listen'ın arama özelliği, 1 Kasım'dan itibaren çalışmayacak. Son olarak Google, Google Video for Business'ı da kapatarak tüm videoları Google Drive'a aktarmayı planlıyor. Bunun yanında düzenli olarak güncellenmeyen veya benzer içeriğe sahip olan resmi blog'lar da kapatılacak. Ancak hangi blog'ların kapatılacağı konusunda şimdilik bir bilgi verilmiyor.

Facebook Kullanmıyorsan Psikopatsın ( Kişisel )




1 milyar kullanıcıya erişen Facebook, pek çokinternet kullanıcısının kullandığı sosyal ağ olarak görülüyor. Sosyal ağın dışında oyun oynanabilen, insanlarla konuşabilen ve daha pek çok şey yapabildiğimiz Facebook, artık sosyal ağın çok daha ötesinde. Kullanımı her geçen gün daha da artan Facebook için bir Alman dergisinde çıkan haber şoke edici. Der Taggspiegel'de çıkan habere göre bazı psikologlar ve hatta işverenler, Facebook'u kullanmayanlar için "psikopat" tanımını kullanabiliyor. Yani Facebook kullanmak o kadar önemli ve sıradan birşey oldu ki, kullanmayanlara psikopat gözüyle bakılabiliyor. Forbes.com'da çıkan bir diğer haberde ise özellikle şirketlerin insan kaynakları departmanının eleman alımında adayların Facebook kullanıp kullanmadığına baktığını ve bu sistemin hızla yaygınlaştığını kaydetti. Facebook'un son dönemde yaptığı gizlilik ihlalleri ve bayağılaşmasından rahatsız olup, Facebook hesabınızı kapatmaya niyetlenirseniz, belki psikopat olarak görülebilirsiniz. Önümüzde ilginç bir dönem bizleri bekliyor.

13 Yaşındakı Kıza Bakın

Merhaba Arkadaşlar  Şuanda Yaygınlıgı Az olan Ama Bizi Güldüren Biri Var.   Ask.fm ' De Soru Sorulmuş Bücürüksün Video İle Yanıtla Demiş. Tabi Dayanamayıp Çekmiş . Ve Gülmekten Öldürdü Bizi . Eminim Begenirsiniz . Yorum Atarsanız Seviniriz . 

Klasik Facebook Temasından Sıkılanlar GİR İÇERİ


Facebook’un klasik görünümünden sıkıldınız mı ? Farklılık mı yaratmak istiyorsunuz ? Normal şartlarda Facebook’un özgün temasını değiştiremezsiniz.Ama Firefox ve Chrome’nin bize sunduğu nimetler sayesinde bu mümkün. Bunun için Firefox’u veya Chrome’yi resmi sitesinden , son sürümünü indirip kuruyoruz.Daha sonra Facebook’un görünümünü değiştirmeye yarayan Sytlish eklentisini indirip kuruyoruz.(Chrome)-(Firefox) Tarayıcımızı kapatıp açtıktan sonra, buradaki bağlantıda sıralanmış temalardan birini gözümüze kestirip tıklıyoruz.(Ben Vista Ultimate Skin for Facebook temasını seçtim mesela.) Daha sonra açılan sayfanın sağındaki “Install with Styles” i tıklıyoruz.Bir pencere çıkageliyor ve Install seçeneğini seçiyoruz.(Preview’i tıklarsanız temanın ön izlemesini görmüş olursunuz.)

Beyaz'da " Gamgam Style" Dansı Yaptı

Cuma gecelerinin vazgeçilmez yapımlarından “Beyaz Show”, yaz tatilinin ardından, değişen dekoru ve jeneriğiyle dün akşam tiryakileriyle yeniden buluştu. Beyazıt Öztürk sezonun ilk bölümünde; pop müziğin güçlü sesi Mustafa Sandal, şu sıralar Kayıp Şehir dizisiyle adından söz ettiren Gökçe Bahadır ve oyunculuktaki başarısını sunuculuğa da taşıyan İlker Ayrık’ı ağırlarken, Beyaz ‘ın konuklarına yaptığı sürprizler programa damgasını vurdu. Beyaz’ın O Ses Türkiye stüdyosunda yaptığı Gangnam Style dansı programın en eğlenceli görüntülerinden biri oldu. O Ses Türkiye jurisinin yorumlarına Beyaz’ın verdiği cevaplar ekran başındaki izleyicileri de stüdyodakileri de adeta koparttı. Son günlerde dünyayı saran Gangnam Style çılgınlığı Beyaz Show’da da yer bulmuş oldu.

Sitenizin Pagerank Değeri Artması için .

Pagerank Nedir: Pagerank google’nin web sitelerina 10 üzerinden vermiş olduğu bir değerdir. Pagerank Değeri o sayfanın unqie ( özgün ) içerik ve Link Değişimlerine Bağlıdır. Pagerankı yüksek sitelerden Ne kadar fazla karşılıksız link alırsak Pagerank Değerimiz o kadar yükselir. Pagerank isminin kısaltılmış hali webmasterler tarafından “pr” diye söylenir. Örneğin: PR değeri 10 olan bir siteden link aldığınızda sizin pagerank değeriniz büyük ihtimalle olarak 6 veya 7 olur… Pagerank Arttırmanın Yolları 1) Link aldığınız sitenin içerik olarak sizin sitenize benzer olması çok büyük katkı sağlayacaktır. 2) Link aldığınız sitenin pagerank değerinin en azından 3 veya 4 olması Pr değerinizin yükselmesine daha fazla katkıda bulunur. 3) Link aldığınız site bir toplist ise direkt link vermesi Fayda sağlar. Eğer reklam satın alacaksanız direkt link verip vermemesi önemli değildir. Zaten ücretli link aldığınızdan dolayı size direkt link verilir. 4) Link aldığınız site yasalara aykırı bir site olmamalıdır. Warez, crack vb siteler. 5) Link aldığınız sitenin google, msn, yahoo vb. popüler arama motorlarında indexli olması sizin için extra bir avantajdır. Eğer amacınız pagerank değil de ziyaretçi sayısını, yani hitinizi arttırmaksa yapmanız gerekenler çok daha basit şeylerdir. Google’de toplist diye aradıktan sonra karşınıza çıkan tüm toplist sitelerine kaydolun, banner ve link takaslar yapın!

Tek Şarj İle 15 Yıl Çalışan Telefon

Tek Şarj İle 15 Yıl Çalışan Telefon [ SpareOne ]
Xpal Power şirketi tarafından geliştirilen yeni bir telefon tek bir şarjla 15 yıl çalışabiliyor. Mesaj, internet ya da başka hiçbir özelliği bulunmayan SpareOne adlı telefon, standart AA lithium batarya kullanıyor ve 15 yıl boyunca uyku modunda kalabiliyor. Dış yüzeyi hafif bir plastikle kaplı olan SpareOne, sadece batarya durumunu gösteren bir ekrana sahip. Sisteminde birkaç basit özelliği bulunan yeni telefon arama yapmak için sadece 911’e yönlendirilmiş. Bir başka deyişle, şimdi aldığınızda şarjı 2027 yılına kadar gidecek olan SpareOne model telefon, sadece acil durumlarda 911’i arayabilmek için üretildi. 70 dolardan piyasaya sürülecek olan telefon, ABD’de T-Mobile ve AT&T gibi GSM operatörleri ile çalışacak. Öte yandan telefonla birlikte gelen paketin içeriğinde herhangi bir SİM kart verilmeyecek.



ESC Tuşu Nasıl Meydana Geldi İşte Hikayesi

ESC tuşu sıkça kullandığımız tuşlardan biri. Genellikle bir işlemi iptal etmek için kullandığımız zamanlar oluyor. New Yok Times bu tuşun nereden geldiğine dair bir yazı yayınlamış ve işte ESC tuşu nereden geliyor: “Tuş, I.B.M.’in programcılarından Bob Bemer’ın karşılaştığı bir sorunu çözmek için uğraştığı dönemde, 1960 yılında doğdu.  Farklı üreticilerden gelen bilgisayarlar, farklı kodlar kullanarak iletişim kuruyordu.  Bemer ESC tuşunu programcıların bir kod setinden diğerine geçmek için kullanabilmesi amacıyla icat etti.  Daha sonra kodlar standart hale getirildiğinde (ki Bemer bu alanda da önemli bir rol oynadı), ESC bilgisayarı dürtüp “kes artık” diyebilmek için kullandığımız bir müdahale tuşu haline geldi.“

Blog'a Eklenecekler Listesi :)


  1. Bir Tane İngilizce Türkçe Sözlük
  2. Karikatür ( Başlamıştır )
  3. Etkinlikler Yorum Yapanlara Facebook kapakları
  4. Müzik ( Başlamıştır )
  5. VEDE SOHBET KISMI